Horecaondernemer/-manager

(Manager/ondernemer horeca, crebonummer 25184)

Dagopleiding (BOL), 4 jaar, niveau 4

Ben jij op zoek naar een beroep vol afwisseling? Deze opleiding biedt je een brede basis voor een vak waarmee je veel kanten op kunt. Jij zorgt ervoor dat je collega’s het leuk vinden om, onder jouw leiding, hun best te doen voor de gasten, zodat ze met al hun verschillende wensen, graag bij jouw horecabedrijf terugkomen.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt je eigen horecabedrijf beginnen of solliciteren naar leidinggevende functies in hotels, restaurants, vakantieparken of horecagroothandels in binnen- en buitenland. Omdat de opleiding erg breed is, kun je ook in andere branches dan de horeca terecht.

Wat ga ik ervoor doen?
Je volgt 3 jaar theorie- en praktijklessen op school. Het†4e jaar is een BPV-jaar. De theorielessen bestaan voor een groot deel uit managementvakken, maar ook talen en vaktheorie zijn belangrijke onderdelen van de ondernemer-/managementopleiding. Tijdens je opleiding neem je deel aan verschillende interessante en leerzame excursies in binnen- en buitenland.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Horecaondernemer/-manager doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf in binnen- of buitenland. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen keukens, restaurants en hotels.

Eisen

• Diploma VMBO in de Kaderberoepsgerichte, Theoretische of Gemengde leerweg
• Diploma Kok of Gastheer/Gastvrouw (niveau 2)
• een overgangsbewijs van HAVO of VWO klas 3
naar klas 4
• gelijkwaardige diploma’s of getuigschriften, te beoordelen door een toelatingscommissie
• met een HAVO- of VWO-diploma kun je in Tilburg en Breda een verkorte opleiding volgen van twee of drie jaar. We onderzoeken bij de intake in hoeverre een maatwerktraject tot de mogelijkheden behoort.

Doorstroommogelijkheden

Het diploma geeft je toegang tot bijna alle HBO-opleidingen. Wanneer je gaat doorstuderen aan de Hoge Hotelschool, kan dat in een verkort traject.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Bijzonderheden

Voor havisten zijn ook maatwerktrajecten mogelijk (http://www.derooipannen.nl/mbo-horeca/maatwerktrajecten-voor-havisten/).

Heb je nog vragen?

Leerling Horecaondernemer/-manager
Jordi Jacobs
Horecaondernemer/-manager

“Al sinds mijn veertiende werk ik bij een oude herberg in een klein dorpje in BelgiŽ, waar speciaal bier en typische streekgerechten centraal staan. Horeca heeft mij altijd goed gelegen, toch ben ik begonnen op een HBO-opleiding Communicatie. Nadat dit voor mij niks bleek te zijn, heb ik besloten het toch op de horeca te gooien. Ik wilde mij op meerdere aspecten binnen de horeca ontwikkelen en flexibeler worden, oftewel een allround inzetbaar persoon worden. Aangezien ik al in het leuke Tilburg woonachtig was kwam ik al gauw bij De Rooi Pannen terecht. Het gemengde aanbod van praktijk en theorie om jezelf als manager/ondernemer volledig te ontwikkelen, met als grote proef op de som twee halfjaarlijkse afstudeerstages, maakte het zeer aantrekkelijk voor mij om hier te komen studeren.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo