Horeca-assistent

(Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, crebonummer 25252)

Dagopleiding (BOL), 1 jaar, niveau 1

Weet jij van aanpakken?
Grijp dan je kans om als assistent in de horeca aan de slag te gaan. Je leert de basis van de beroepen kok, gastheer/-vrouw en horecamedewerker (fast)food. Je maakt eenvoudige gerechten, je helpt bij de voorbereidingen van gerechten en assisteert je collega’s bij het opruimen. Bovendien zorg je ervoor dat de gasten het naar hun zin hebben.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt aan de slag in eenvoudige restaurants, (fast)food- en cateringbedrijven, instellingen, zalencentra en bedrijfskantines, zowel in de horeca als in de recreatie.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Horeca-assistent loop je 2 dagen in de week stage in een erkend leerbedrijf dat in overleg met jou wordt gekozen. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen keukens en restaurants.

Eisen

  • Minimaal 16 jaar

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je onder andere doorstromen naar de opleidingen Kok en Gastheer/gastvrouw.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]

Heb je nog vragen?

Leerling Horeca-assistent
Tom Corstjens
Horeca-assistent

“Ik ben 16 jaar en volg de opleiding Horeca-assistent. Ik wil later doorstuderen voor gastronoom/sommelier, maar daarvoor moet ik eerst bij de basis beginnen. Ik ben bij De Rooi Pannen terechtgekomen, omdat ik erover gehoord had en mijn broer hier ook op school zit. In het eerste jaar leren we van alles over zowel de keuken als de bediening. Ik vind het alle twee heel leuk, maar ik had mijn keuze al snel gemaakt voor gastheer. Op mijn vorige school leerde ik ook al iets over horeca, maar niet zo veel als hier. Welke opleiding je in de horeca ook wilt volgen, op deze afdeling zit je altijd goed.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo