Gespecialiseerd kok BBL

(crebonummer 25179)

Leren en werken (BBL), 2 jaar, niveau 4

Als gespecialiseerd kok zorg jij voor de goede naam van het restaurant waar je werkt. Het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Het vernieuwen van recepturen, onverwachte combinaties van producten aandurven; jij hebt de kennis en de neus om verrassende heerlijkheden te ontwikkelen. Jouw passie kun je delen met je collega’s en je kunt goed leidinggeven aan deze specialisten van de keuken.

Waar kan ik gaan werken?
Je bent werkzaam bij topbedrijven in de horeca.

Wat ga ik ervoor doen?
De vaktheorie, economie en talen ondersteunen de kennis die je nodig hebt bij je managementtaken. In het ene jaar is de opleiding toegespitst op de koude/warme keuken en basis gastronomie en het andere jaar staat patisserie centraal.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Gespecialiseerd kok werk je 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf en ga je 1 dag naar school.

Eisen

  • Diploma Zelfstandig werkend kok

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een lerarenopleiding.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerling Gespecialiseerd kok
Nick de Jong
Gespecialiseerd kok

“Als leerling Gespecialiseerd kok krijg je veel vrijheid om zelf uit te vinden en te testen wat je wilt bereiken. Je gaat zoeken naar wat bepaalde stoffen in recepten doen en dat maakt het ontzettend interessant. Samen met je klasgenoten en gastronomen ga je menu’s ontwikkelen om zo van elkaar te leren. Naast dit heb je ook veel kookwedstrijden waar je aan mee kunt doen en vele excursies. Zo stonden dit jaar Vitelco in ’s-Hertogenbosch en de Heyde Hoeve in Nuenen op het programma en later nog een bezoek aan restaurant Boreas in Heeze. Ik doe zelf graag mee aan kookwedstrijden en probeer ook iedere keer prijzen te behalen. Twee jaar geleden ben ik in Zwolle derde van Nederland geworden bij de Skills Heroes en later dat jaar ben ik naar ServiŽ geweest voor de AEHT. Dit jaar heb ik opnieuw aan de Skills Heroes meegedaan en belandde ik in de finale in Amsterdam. Een slopende strijd, maar met een geweldig einde: ik werd namelijk eerste!”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo