Gastronoom/Sommelier BBL

(Gastronoom/ Sommelier BBL, crebonummer 25169)

Leren en werken (BBL), 2 jaar, niveau 4

Als gastronoom, specialist in een restaurant, ben je medeverantwoordelijk voor de goede naam van het restaurant waar je werkt. Het is jouw doel om de gasten optimaal ten dienste te zijn. Het vernieuwen en ontwikkelen van een totaal gastvrijheidconcept, denk hierbij aan: exterieur, interieur, wijn- spijscombinaties, trends en jezelf kunnen verplaatsen in de gast, zijn voor jou een uitdaging en een passie. Jouw kennis en gedrevenheid kun je delen met je collega’s en je kunt goed leidinggeven aan de medewerkers van de bediening. Je hebt dus een verantwoordelijke baan; elke dag een topprestatie leveren. Jouw beloning: een enthousiast en gemotiveerd team, dat er gezamenlijk naar streeft om gasten, die vanuit de verre omgeving komen, optimaal te vermaken op topniveau.

Waar kun je gaan werken?
Je bent werkzaam bij topbedrijven in de horeca.

Wat ga je ervoor doen?
Deze 2-jarige opleiding wordt aangeboden in een beroepbegeleidende leerweg (BBL). De vaktheorie, economie en talen ondersteunen de kennis die je nodig hebt bij je managementtaken. In de 2 leerjaren van de opleiding staan leerdoelen als gastenpsychologie, wijn- en spijskennis en vakgerichte managementvaardigheden centraal.

BPV (stage)

De opleiding staat voor het grootste gedeelte uit praktijk. 4 Dagen per week werk je in een erkend leerbedrijf en 1 dag per week ga je naar school.

Eisen

  • Diploma Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (niveau 3)

Doorstroommogelijkheden

Dit diploma geeft je onder andere toegang tot de Lerarenopleiding (HTV).

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Gastronoom/Sommelier
Liz Barents
Gastronoom/Sommelier

“Ik riep al vanaf groep 7 dat ik naar De Rooi Pannen wilde. Inmiddels zijn we tien jaar verder en ben ik al 8 jaar leerling van De Rooi Pannen. Momenteel volg ik de opleiding Gastronoom/Sommelier, een intensieve en leerzame opleiding die initiatief en zelfstandigheid vraagt van de leerlingen. Ik vind het een geweldige opleiding; je bent iedere dag bezig met het zoeken naar nieuwe uitdagingen qua wijn-spijs, andere dranken, warenkennis, een stukje leidinggeven en gastronomie. Ik volg het BBL-traject. Ik werk 4 dagen bij een leerbedrijf waar ik een zelfstandig werkende functie heb en ik ga 1 dag in de week naar school. Ik vind het heerlijk om gasten te mogen ontvangen en hen optimaal te laten genieten.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo