Gastheer/Gastvrouw

(Gastheer/-vrouw, crebonummer 25168)

Dagopleiding (BOL), 2 jaar, niveau 2

Gastvrijheid; daar ga jij voor!
Als gastheer/-vrouw bepaal je de sfeer waarin de gast het naar zijn zin heeft. Daarbij spelen sociale vaardigheden een grote rol, maar ook representatie in houding en gedrag. Je kunt snel inspelen op onverwachte situaties en ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt in verschillende horecabedrijven aan de slag. Van lunchroom tot sterrenzaak. Meestal zul je werken onder leiding van een ervaren collega. Je neemt bestellingen op, serveert dranken en gerechten en adviseert gasten bij hun keus hierin. Een sfeervolle ontvangst en een prettige en professionele omgang met de gast is in ieder horecabedrijf belangrijk. Jij zorgt ervoor dat deze gast graag nog eens terugkomt.

Wat ga ik ervoor doen?
Je volgt theorie- en praktijklessen op school. Je ontwikkelt een aantal praktische vaardigheden in één van onze restaurants. Van een tafel indekken tot het proeven van wijnen; het hoort er allemaal bij. Er is aandacht voor de talen, Nederlands en Engels, maar ook bedrijfseconomie en rekenen.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Gastheer/Gastvrouw loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen keukens en restaurants.

Eisen

  • VMBO-diploma 
  • Diploma Horeca-assistent
  • Minimaal 16 jaar

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman en Manager party, event en businesscatering.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen betaal je vanaf schooljaar 2018-2019 geen kosten meer aan onze school voor boeken, excursies, de ouderbijdrage etc. Zaken die eigendom van jou worden, zoals kleding, vormen hierop een uitzondering. Daarnaast betaal je nog wel les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerling gastheer/gastvrouw
Laurens Brugel
Gastheer

”Ik merk dat gasten altijd vrolijk zijn als ze uit eten gaan. Voor mij is het een uitdaging ervoor te zorgen dat de gasten echt genieten en uiteindelijk tevreden het horecabedrijf verlaten. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik de omgang met gasten leuk vind. Daarnaast is het contact met de docenten erg prettig. De verschillende vakken maken het afwisselend en uitdagend. Het leuke aan de praktijk op school is dat er gasten van buitenaf komen, daarmee wordt de werkelijkheid echt nagebootst. Een glaasje bier
tappen heb ik al goed onder de knie.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo