Vestigingsmanager (internationale) groothandel

(Vestigingsmanager groothandel, crebonummer 25137)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Je wordt opgeleid om als manager op de (internationale) business-to-businessmarkt aan de slag te kunnen gaan. Dat betekent dat je iemand bent die graag werkzaamheden begeleidt en coŲrdineert binnen een vestiging van een bestaand bedrijf. Je neemt de verantwoordelijkheid voor alles in en om de vestiging. Je durft beslissingen te nemen op het gebied van commercie, financiŽn, logistiek en personeel. Om de juiste targets te behalen, voer je beleidsmatige taken uit en heb je regelmatig contact met bijvoorbeeld het hoofdkantoor of de centrale organisatie.

Inhoud van de opleiding

Theorie en praktijk gaan bij ons hand in hand. Dat wil zeggen dat de theorie zoveel mogelijk gekoppeld wordt aan praktische opdrachten en/of terugkomt in de stage. De stage van deze opleiding bedraagt 25% van de totale opleiding. Daarnaast is er tijdens de opleiding aandacht voor internationale aspecten van handel. Een stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je je talen spreekt, dus is bij deze opleiding een tweede moderne vreemde taal verplicht.

Het eerste jaar is een basisjaar met een breed vakkenaanbod. In het tweede jaar van deze opleiding worden de vakken specifieker en in het derde jaar ligt de nadruk op het schrijven van een vestigingsplan met alles wat daarbij komt kijken. In dit laatste jaar loop je ook je managementstage, waarbij leidinggeven centraal staat.

BPV (stage)

De opleiding Vestigingsmanager (internationale) groothandel is praktijkgericht. Je loopt stage in een erkend leerbedrijf in binnen- of buitenland.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg;
• Overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4 (start in klas 1);
• Overgangsbewijs HAVO 4 naar HAVO 5 (start in klas 2).

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. Vaak kiezen leerlingen voor een vervolgopleiding op het gebied van economie, management en communicatie.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Vestigingsmanager (internationale) groothandel
Iris van der Leer

"Ik heb voor de opleiding Vestigingsmanager (internationale) groothandel gekozen omdat ik later een HBO-opleiding richting fashion wil gaan volgen. Volgens mij sluit deze opleiding het beste aan bij mijn toekomstdroom. Ik ben namelijk van plan om over enkele jaren een succesvol internationaal kledingmerk voor dames te lanceren. Alles wat ik leer tijdens de lessen en de projecten is toegepast op de internationale groothandel. Hierdoor doe ik veel kennis op over bijvoorbeeld leidinggeven, het uitkiezen van de juiste leveranciers, het slim inrichten van magazijnen en het optimaliseren van logistieke processen. Dat gaat me straks enorm helpen als ik voor mezelf begin."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo