Ondernemer/manager retail

(Manager retail, crebonummer 25162)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Je wordt opgeleid om als zelfstandig ondernemer aan de slag te kunnen. Je moet dus van alle markten thuis zijn. Je vindt het leuk om uitvoerende én aansturende taken te hebben; je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen takenpakket, maar ook voor dat van medewerkers. Je gaat graag de uitdaging aan om commercie, financiën, organisatie, personeel en logistiek op elkaar af te stemmen. Met de verzorging van een winkel, assortimentskeuze, persoonlijk contact met de klant en een goede serviceverlening zorg je voor klantenbinding en het behalen van goede omzetresultaten. Je weet bovendien hoe je een netwerk moet opbouwen en onderhouden om je positie op de markt te versterken.

Inhoud van de opleiding

Theorie en praktijk gaan bij ons hand in hand. Dat wil zeggen dat de theorie zoveel mogelijk gekoppeld wordt aan praktische opdrachten en/of terugkomt in de stage. De stage van deze opleiding bedraagt 25% van de totale opleiding. En omdat we in een tijd leven waarin webwinkels niet meer weg te denken zijn, besteden we tijdens de opleiding volop aandacht aan webshoponderwijs.

 

Het eerste jaar is een basisjaar met een breed vakkenaanbod. In het tweede jaar worden de vakken specifieker en in het derde jaar ligt de nadruk op het schrijven van een ondernemingsplan met alles wat daarbij komt kijken. In dit laatste jaar loop je ook je managementstage, waarbij leidinggeven centraal staat.

BPV (stage)

De stage in het 2e leerjaar vindt voor een deel plaats in ons eigen winkelcentrum en voor een deel extern. In het 3e leerjaar zijn stages in een erkend leerbedrijf, in binnen- en buitenland mogelijk.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg (minstens één van de vakken wiskunde of economie in het examenpakket wordt aanbevolen);
• Overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4 (start in klas 1);
• Overgangsbewijs HAVO 4 naar HAVO 5 (start in klas 2).
Met een HAVO-diploma is eventueel een verkort traject mogelijk (start in klas 3).

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. Vaak kiezen leerlingen voor een vervolgopleiding op het gebied van economie, management en communicatie.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Ondernemer/manager retail
Rick Versteeg 

"Ik kom uit een echt ondernemersnest; mijn ouders staan al jaren op de markt. Ik houd van leidinggeven, maar zit niet graag stil. Het is dan ook niet vreemd dat de praktijkvakken mijn favoriete lessen zijn. Ik koos voor de opleiding Ondernemer/manager retail omdat de opleiding goed past bij mijn ambities. Ik droom namelijk van een carrière in de retail. In de toekomst zie ik mezelf dan ook als de eigenaar van een succesvolle kledingzaak."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo