Manager retail BBL

(crebonummer 25162)

Leren en werken (BBL), 2 jaar, niveau 4

Je gaat werken volgens de voorschriften van een bepaalde winkelformule. Deze voer je door binnen jouw afdeling of filiaal. Vandaar dat je goed kunt communiceren met zowel het hoofdkantoor als met je medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor een optimale presentatie van de producten binnen jouw afdeling of filiaal. Tevens ben je verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en maak je personeelsplanningen. Je hebt inzicht in de financiŽle cijfers van je filiaal en bent budgetverantwoordelijk. Ook ben je verantwoordelijk voor de goederenstroom in de winkel en het magazijn en voor de schoonmaak en het onderhoud van je pand. Je beschikt over kennis van de producten die je verkoopt. Tot slot kun je overleggen met diverse instanties, zoals de gemeente en de winkeliersvereniging.

Inhoud van de opleiding

Je krijgt te maken met alle aspecten van de detailhandel. Op maandag of dinsdag volg je op school lessen op het gebied van detailhandelsmarketing en filiaalbeheer. Daarnaast werk je minimaal twintig uur per week in een goedgekeurd leerbedrijf.

BPV (stage)

Bij de BBL-opleiding Filiaalmanager ga je 1 dag in de week naar school en werk je minimaal 20 uur per week in een leerbedrijf.

Eisen

  • Diploma Verkoopspecialist;
  • Minimaal 18 jaar;
  • Minimaal 20 uur per week betaald werk in de detailhandel.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. Vaak kiezen leerlingen voor een vervolgopleiding op het gebied van economie, management en communicatie.

De Rooi Pannen heeft afspraken met HBO-instellingen in de regio die verkorte HBO-trajecten mogelijk maken na het behalen van het MBO-diploma.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Filiaalmanager BBL

Vallerie Appels

"Ik doe de BBL-opleiding Manager retail, omdat ik graag wil werken en leren tegelijk. Ik koos voor De Rooi Pannen, omdat de school goed aangeschreven staat. De†opleiding is interessant, omdat de lessen gericht zijn op de dagelijkse praktijk van de ondernemer en retail. De lessen die ik krijg op school, kan ik direct inzetten tijdens mijn werkzaamheden bij een warenhuis. Hoewel ik†het erg naar mijn zin heb bij haar leerwerkbedrijf, is het mijn grote droom om ooit een eigen kledingzaak te runnen."

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo