Junior accountmanager

(crebonummer 25132)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Je wordt opgeleid om als accountmanager in de business-to-businessbranche aan de slag te gaan. Dat betekent dat je iemand bent die communicatief vaardig en commercieel is ingesteld. Je vindt het prettig om met klanten (accounts) een relatie aan te gaan en op te bouwen. Je gaat graag op zoek naar mogelijkheden om de omzet van een bedrijf te vergroten. Je vindt het een uitdaging om deadlines te halen en verkooptargets te overtreffen. Voor bestaande klanten ben jij het aanspreekpunt en je legt contact met potentiŽle klanten. Je kunt omgaan met veel vrijheid, maar toch gestructureerd en planmatig werken.

Inhoud van de opleiding

De afwisselende wereld van de accountmanager leer je kennen via projecten op school en tijdens externe stages. De theorie wordt zoveel mogelijk gekoppeld aan praktische opdrachten en/of de stage. De stage van deze opleiding bedraagt 25% van de totale opleiding. Bij deze opleiding is een tweede moderne vreemde taal verplicht.

Het eerste jaar is een basisjaar met een breed vakkenaanbod. In het tweede en derde jaar worden de vakken specifieker en ligt de nadruk met name op het persoonlijk omgaan met klanten.

BPV (stage)

De opleiding Junior accountmanager is praktijkgericht. In het tweede en derde leerjaar zijn stageperiodes gepland.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg (minstens ťťn van de vakken wiskunde of economie in het examenpakket wordt aanbevolen);
• Overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4 (start in klas 1);
• Overgangsbewijs van HAVO 4 naar HAVO 5 (start in klas 2).
Met een HAVO-diploma is eventueel een verkort traject mogelijk (start in klas 3).

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. Met name de opleidingen CommerciŽle economie, Small business and retailmanagement en de afstudeerrichting Sales- en accountmanagement zijn goede aansluitende mogelijkheden. Binnen het bedrijfsleven is het doorgroeien naar de functie van (senior) accountmanager of regiomanager mogelijk.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Junior accountmanager

Davey van Huijgevoort†

"Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag in contact kom met verschillende mensen. Het vooruitzicht dat elke werkdag anders is en veel afwisseling biedt spreekt mij heel erg aan. Dat de afdeling kleinschalig van opzet is vind ik erg prettig. We hebben een klein gebouw en de docenten herkennen je direct. Dat schept al snel een band. Vaak maak ik een praatje met ze wanneer we elkaar op de gang tegenkomen.
Tijdens de lessen merk ik dat we echt tot in detail op accountmanagement in gaan. We oefenen met praktijksituaties door rollenspellen te spelen en deze via een beeldscherm terug te kijken. Ik heb hierdoor echt leren reflecteren op mezelf. Na het behalen van mijn diploma wil ik mij verder in accountmanagement verdiepen door een HBO studie te gaan volgen."

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo