Kado

Interne praktijk

Je eigen winkel runnen, zorgen voor de inkoop, de administratie, de voorraad, personeel inplannen, acties bedenken, inspelen op onverwachte situaties, omgaan met tegenslag en stress, flexibel zijn etc. Allemaal zaken waar een zelfstandig ondernemer of manager mee te maken krijgt en die je niet uit een boekje kunt leren. In ons eigen winkelcentrum De Rooi Pannen krijg je de kans deze ondernemersvaardigheden onder de knie te krijgen.

Docenten en instructeurs ondersteunen je hierbij met o.a. praktijklessen. Daarbij is het hospitality belangrijk. Winkelcentrum De Rooi Pannen combineert de traditionele tastbare winkel met de webwinkel. Samen met medeleerlingen werk je grotendeels zelfstandig en ben je samen verantwoordelijk voor ‘jouw’ winkel. Beroepsvaardigheden zoals initiatief nemen, klantvriendelijkheid en klantenbinding kun je hier ontplooien.

Omdat het winkelcentrum het gehele jaar open is, kun je ook buiten schooltijden (bijvoorbeeld op zaterdagen en tijdens vakanties) worden ingepland. Onze klanten komen immers niet alleen op schooltijden boodschappen doen.
/upload/Infogids_201516/handel/recensies/interne-praktijk.gif
Manon Kemmeren
Leerling Ondernemer manager/retail

Manon loopt een interne stage van zes weken in winkelcentrum De Rooi Pannen. Dat doet ze bij de Kadowinkel. Ze is daar assistent-manager. Het was vooral het assortiment van de winkel, dat Manon zo aansprak. Wat ze het leukste vindt van haar stage: ‘Je krijgt hier heel veel vrijheid, je mag zelf veel beslissen, dat is bij een externe stage wel minder. Ik mag bijvoorbeeld mee naar de beurs en vaak ben ik als leidinggevende ook alleen in de winkel.”

Dat leidinggeven vindt Manon een van de leukste aspecten van het ondernemerschap, maar ook best wel moeilijk. “Het leidinggeven vind ik een van de leukste dingen, maar ik heb wel gemerkt dat ik daarin zelf ook nog veel kan leren. Wat dat betreft leer ik hier ook heel veel over mezelf. En je krijgt hier ook goede begeleiding daarbij.”    


De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo