Aankomend verkoopmedewerker

(Assistent verkoop/retail, crebonummer 25257)

Dagopleiding (BOL), 1 jaar, niveau 1

Je werkt in een winkel in de sector food of non-food. Je assisteert bij de werkzaamheden in de winkel en in het magazijn. Dat wil zeggen dat je bezig bent met de ontvangst en opslag van goederen, de presentatie van de artikelen, de verzorging van de winkel en het helpen van de klant. Je kunt eenvoudige vragen van de klant beantwoorden, bijvoorbeeld waar een artikel staat. Weet je niet precies een antwoord te geven, dan kun je de klant doorverwijzen naar een collega die het wel weet. Je ondersteunt ook bij het verkopen door artikelen te tonen en/of informatiemateriaal te verstrekken. Je hebt een klantgerichte houding en zorgt ervoor dat klanten geen last hebben van je werkzaamheden in de winkel. Je voert je werk natuurlijk veilig en volgens de instructies uit, in het juiste tempo.

 

Inhoud van de opleiding

De opleiding is heel praktijkgericht. Je loopt stage in een winkel waar je leert hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Op school word je tijdens de lessen goed voorbereid op de opdrachten die je op je stage moet uitvoeren. Natuurlijk krijg je ook veel taallessen: Nederlands en Engels. Je komt in een kleine groep te zitten. Er wordt gewerkt volgens een duidelijke structuur. Je krijgt een mentor, die je ook bij je stage begeleidt en er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding.

BPV (stage)

Als Aankomend verkoopmedewerker werk je 1,5 dag in een winkel en ga je 3,5 dag naar school. Daar word je voorbereid op de praktijkopdrachten.

Eisen

Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Voor allochtone leerlingen is wel NT2 niveau 2 of niveau 3 vereist.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een niveau 2- opleiding, zoals de opleiding Verkoper.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Aankomend verkoopmedewerker
Ashley Smits
Aankomend verkoopmedewerker


Ashley Smits wil dolgraag iets doen in de richting bloem en design. Om die droom waar te maken, deed ze eerst de opleiding Aankomend verkoopmedewerker. "Ik ben blij dat ik dit eerst heb gedaan. Nu heb ik al veel geleerd over de handel en verkoop en omdat ik straks toch in een winkel wil gaan werken, is dat een slimme keuze. Je krijgt op deze opleiding een goede basis mee; vooral van de lessen verkoop heb ik veel opgestoken. En ik heb ook al geleerd te etaleren. Het is fijn op school. Toen ik op de open dag kwam, had ik al meteen een goed gevoel. Er heerst hier een goede sfeer, ik heb een leuke klas en goede docenten. Mijn motto is: ‘Als je iets heel graag wilt, ga er dan voor.' Ik heb altijd geprobeerd het beste uit mezelf te halen. Met dit diploma kan ik mijn droom waar gaan maken."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo