Zelfstandig werkend kok

25 lessen
dag: nader te bepalen
start: medio september 2017

De kerntaak van een zelfstandig werkend kok is het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. De zelfstandig werkend kok bereidt alle gerechten zelfstandig. Ook komt hij met initiatieven voor aanpassing en variatie van de menukaart en voor de werkwijze in de keuken. Daarbij houdt hij rekening met de formule van het bedrijf waarin hij werkt. Een zelfstandig werkend kok is werkzaam in ambachtelijke bedrijven waar veel gerechten Š la minute worden bereid en in procesmatige– of cateringbedrijven waarin grotere aantallen maaltijden worden bereid.

Het examen wordt afgenomen door de SVH. Het examen SVH zelfstandig werkend kok is ontwikkeld voor horecatalenten die een diploma willen halen om aan de slag te gaan als zelfstandig werkend kok.†Het gaat om talenten die graag met hun handen werken en zich puur focussen op vakinhoud. De branchediploma’s van SVH zijn specifiek erop gericht om de performance van medewerkers op de werkvloer te verbeteren.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde.

Toelatingseisen

Diploma kok niveau 2. Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk. Indien van toepassing: diploma NT 2 (Nederlands als tweede taal) verplicht. U ontvangt een uitnodiging voor een intakegesprek.

Voor deelname aan het examen zelfstandig werkend kok is het noodzakelijk om te beschikken over het diploma Kok niveau 2. Tevens geldt er een aanwezigheidsnorm van 80% voor zowel theorie als praktijk. Voor deze opleiding is het ten zeerste aan te bevelen dat de cursist werkzaam is als kok binnen een erkend leerbedrijf.

De minimale leeftijd voor deelname aan deze cursus is 21 jaar.

Certificatie

Diploma SVH

Kosten cursus

€ 3175,00 inclusief boekengeld en examen (evt. herexamen niet inbegrepen)

Mogelijk in 7 termijnen van € 455,00

Kosten lesmiddelen

Kokskleding: € 150,00

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Zelfstandig werkend kok
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo