Workshop koken met bier

1 avond
dag: vrijdag
start: 26 januari 2018

Zoals de (wijn)keuken de trots is van de Fransen, illustreert de bierkeuken het levenslustige karakter van de BourgondiŽr. Al eeuwen lang maakt bier tenslotte deel uit van hun levensstijl. Als bron van soorten hop, gerst en water hebben BelgiŽ en Nederland in het begin van de vorige eeuw grote hoeveelheden bieren verdeeld over verschillende brouwerijen. Dit toont wel aan hoeveel streekgebonden keukens verweven zijn met bier. Kijk alleen maar naar de diversiteit van stoofschotels, marinades, klassieke gerechten en lokale lekkernijen. Bier geeft gerechten smaak, geur en persoonlijkheid. Hop laat bijvoorbeeld een puntje bitterheid achter, witbier kenmerkt zich door een beetje zuurheid terwijl een bruin bier zorgt voor een meer zoet of bitteraccent en een gekarameliseerde toets.

Kortom; het koken met bier levert u een breed scala aan gerechten, smaken en misschien wel favoriete maaltijden op. In deze workshop besteden we aandacht aan verschillende soorten recepturen waarbij bier een vast ingrediŽnt is en waarmee u als kok een smaakvol gerecht kan serveren aan de BourgondiŽr. Daarnaast combineren we bier met gerechten en gerechten met bier. Zoek naar de mogelijkheden en laat u verrassen door het onbekende. Er is meer mogelijk dan alleen wijn. De complexheid aan smaken in bier maakt een pairing mogelijk waar u combinaties tegen komt die u niet verwacht. De door u bereide gerechten proeft u tijdens de workshop en u neemt de gerechten gedeeltelijk mee naar huis. Messen worden tijdens de workshop ter beschikking gesteld.


Tijdens de workshop wordt er een selectie gemaakt uit de volgende gerechten:
  • dressing van blond bier;
  • zalm gemarineerd in rode biet en amberbier;
  • abdij uienquiche;
  • biersaus;
  • in trappist gegaarde kalfssukade;
  • tartiflette met donker bier;
  • witvis gegaard in bierbeslag;
  • La Trappe quadrupel chocoladecake;
  • wafel belegd met amarenenkersen en biersiroop.

Toelatingseisen

Voor deelname aan de workshop koken met bier is geen vooropleiding vereist. Kennis van basisvaardigheden is een prť.

Kosten cursus

€ 54,50 inclusief reader

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

koken met bier
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo