Kok

25 lessen
dag: nader te bepalen
start: medio september 2017 (VOL)

De kerntaak van de kok is het verrichten van voorbereidende werkzaamheden en het vervaardigen van producten op basis van recepturen. Belangrijk voor een kok is dat hij/zij de basistechnieken beheerst om deze basistechnieken vervolgens verder te kunnen ontwikkelen. De kok is werkzaam in de horeca, instellingskeuken, contractcatering en recreatie en binnen die bedrijfstakken in verschillende soorten maaltijdverstrekkende en –producerende bedrijven onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. Maar het gaat ook om volwassenen die zich, na een carriŤre in een andere richting, willen laten omscholen. Een belangrijk aandachtspunt is de beroepshouding van een kok. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten (in het bijzonder zelfstandigheid en flexibiliteit) en om veilig werken. Samen met de beheersing van vaktechnieken ontwikkelt een kok op die manier voldoende zelfvertrouwen om zijn weg te vinden in een beroep dat constant in verandering is.

Het examen wordt afgenomen door de SVH. Het examen SVH Kok is ontwikkeld voor horecatalenten die een diploma willen halen om aan de slag te gaan als kok. Het gaat om talenten die graag met hun handen werken en zich puur focussen op vakinhoud. De branchediploma’s van SVH zijn specifiek erop gericht om de performance van medewerkers op de werkvloer te verbeteren.


Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen.

Toelatingseisen

Tenminste diploma Basisberoepsgerichte of Kaderberoepsgerichte leerweg. Volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift is noodzakelijk. Indien van toepassing: diploma NT 2 (Nederlands als tweede taal) verplicht. U ontvangt een uitnodiging voor een intakegesprek.

Voor deelname aan het examen kok is geen specifieke vooropleiding vereist. Er geldt echter wel een aanwezigheidsnorm van 80% voor zowel theorie als praktijk. Voor deze opleiding is het ten zeerste aan te bevelen dat de cursist werkzaam is als kok zodat de lesstof regelmatig in de praktijk kan worden toegepast.

De minimale leeftijd voor deelname aan deze opleiding is 21 jaar.

Certificatie

Diploma SVH

Kosten cursus

€ 2975,00 inclusief boekengeld en examen (evt. herexamen niet inbegrepen)
Mogelijk in 7 termijnen van € 427,50

Kosten lesmiddelen

Kokskleding: € 150,00

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Kok
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo