Basistechnieken koken

8 lessen
dag: donderdagavond
start: 16 november 2017 (VOL) en n.t.b. 2018

Deze praktijkcursus richt zich in het bijzonder op het aanleren van basisvaardigheden die worden gehanteerd in de professionele keukens in de horeca. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan snijtechnieken, keukentechnieken en basisbereidingen. De cursus is bestemd voor een ieder die niet in voldoende mate beschikt over basiskennis –en vaardigheden in de keuken. Maar bent u de hobby-kok die zich wil verdiepen in vakjargon en meer wil dan een simpele maaltijd bereiden? Dan is deze cursus beslist iets voor u. De gehele cursus staat in teken van het beheersen van vaardigheden, combineren, zelfstandig werken en het bereiden van smaakvolle basisrecepturen en -gerechten.

Messen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld. De door u bereide gerechten neemt u mee naar huis.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
• snijtechnieken en het gebruik van keukengereedschap/-materiaal;
• professionele keukentechnieken;
• basistechnieken, zoals bijvoorbeeld het maken van een bouillon, gebruik van bindmiddelen, aardappelbereidingen, pastasoorten e.d.;
• koken van 3-gangen;
• desserts warm/koud.

Toelatingseisen

Voor deelname aan de cursus Basistechnieken koken is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificatie

Certificaat De Rooi Pannen

Kosten cursus

€ 435,00 inclusief boekengeld (of in twee termijnen van € 220,00)

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Basistechnieken koken
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo